Broj turista manji za 52,5 odsto: Raste broj onih koji letuju u Srbiji

Do kraja avgusta nema slobodnog smeštaja u Srbiji

Republički zavod za statistiku saopštio je najnovije podatke koji govore da je u Srbiji u junu ove godine, u odnosu na jun lane, broj dolazaka turista manji za 52,5 odsto, a broj noćenja smanjen za 43,3 odsto što je direktna posledica izbijanja pandemije korona virusa.

U junu 2020. godine, u poređenju sa istim mesecom prošle godine, broj noćenja domaćih turista opao je za 17,2 odsto, a broj noćenja stranih turista manji je za 84,8 odsto.

Detaljnije podatke možete pogledati OVDE.

Ono što pokazuju grafikoni jeste da se polako povećava broj i domaćih i stranih turista, gde naravno domaći turisti prednjače. Ako se trend nastavi vrlo je moguće da će broj domaćih turista premašiti prošlogodinju statistiku, jer je poslednjih nedelja prosto nemoguće naći slobodan krevet u nekom smeštaju u domaćim banjama ili na nekoj planini u Srbiji. Iako su se domaći turisti žalili da su cene turističkih usluga u našoj zemlji veće nego u zemljama regiona, ne ostaje im ništa drugo nego da postojeće cenovnike prihvate jer izbora trenutno nema.

Ako ste propustili...   JEDINSTVENA VIKA i Viminacijum - čitav rimski grad ispod njiva u okolini Požarevca (FOTO)
Ako ste propustili...   ORLOVE STENE PRKOSE Fruškoj gori (FOTO)

Ne jenjava ni interesovanje za brojna etno sela koja su popunjena do kraja avgusta. Ovo je trenutno prilika da se domaći turistički radnici pokažu i pruže ono najbolje što umeju a to je gostoprimstvo.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close