Čeke – jedan od uslova za uspešan lov

Pre tridesetak godina , sa pojavom većeg broja šakala, ljubitelji lova na predatore su počeli da grade improvizovane čeke na drveću.

Lovišta sa pravim, zatvorenim ili čak izolovanim čekama su bila retka.

Sa dostupnošću interneta počelo je sagledavanje prednosti lova u uređenim lovištima sa stručno raspoređenim lovno-tehničkim objektima i nadzorom.

Još pre formiranja budžetskog fonda za razvoj lovstva (pre 9 godina) pojedinci su sopstvenim sredstvima inicirali gradnju čeka, ali to je nailazilo na otpor. Lokalna lovačka rukovodstva nisu bila spremna za takvo promovisanje pojedinaca, niti za nadzor lovišta u kojima su radili svašta. U početku meso srneće divljači za punoletstva, ispraćaje u vojsku i svadbe, a potom sa moralnim posrnućem za kafane…

Ako ste propustili...   LOVSTVO U SRBIJI: Poslednjih godina je urađeno puno, to dokazuju brojne akcije i sjajni rezultati

Tek poslednjih godina je izgradnja čeka intenzivirana i sa povećanjem brojnosti divljih svinja sve češće se mogu videti širom Srbije.

Ako ste propustili...   Priprema se predstavljanje Srbije na izložbi „ONE WITH NATURE“ 2021.

Uz podršku svakom vidu uređenja lovišta, naravno, na prvom mestu planskom , delimo sa vama ideju za grejanje čeke.

Ovaj tekst je deo projekta „Promocija lovstva kroz prezentaciju lovnog i eko turizma, značajnih projekata iz oblasti lovstva kao što su monitoring i reintrodukcija divljači i borbe protiv nelegalnog lova“ koji je finansira Republika Srbija, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Uprava za šume.

Ključne reči

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close