Održan 9. “Prvomajski turnir” u fudbalu za mlađe kategorije

Zlatibor je ovih dana bio domaćin tradicionalnog turnira za mlađe kategorije. Od 3. do 6. maja na STC Palisad snage su odmerili dečaci i devojčice uzrasta od 7-13 godina (2008-2014 godište).

“Zlatna planina” poznata po odličnim uslovima za sportske pripreme ovih lepih majskih dana bila je prepuna mališana punih takmičarskog duha. Turnir je privukao veliku pažnju kako roditelja učesnika kao njihovih najvernijih navijača tako i turista, koji su imali priliku da vide takmičenje i iz kabina Gold gondole što je putnicima bilo posebno interesantno.

Ako ste propustili...   Najduža gondola na svetu! GOLD GONDOLA na Zlatiboru POČELA SA RADOM

U godištu 2008. najuspešnija je bila ekipa užičke Slobode, ispred Bambija iz Višegrada, Bubamare iz Kraljeva i Čajetine. Inter iz Beograda slavio je u 2009. godištu, ispred Čukaričkog, niškog Kopernikusa i Crvene zvezde Užice. Najuspešniji u 2010. godištu bio je FK Bidžo iz Kumanova, a slede Sanrajz Šabac, Gol Beograd i Crvena zvezda Užice. Čukarički je bio najuspešniji u godištima 2011. (ispred Reala iz Lazarevca, Bolesnikova iz Novog Sada i Gola iz Beograda) i 2012. (ispred Mačve, Vojvodine i Dimitrijevića).

U godištu 2013. Real Lazarevac je osvojio pobednički pehar, ispred Javor Matisa iz Ivanjice i dve čačanske ekipe, Aresa i Slobode. FK Čajetina je svoj najzapaženiji rezultat ostvario u godištu 2014, gde je u finalu poražen od Crvene zvezde.

Ako ste propustili...   KAĆUNI - Prvi vesnici proleća na Zlatiboru

Turnir je organizovala OFK Crvena Zvezda iz Užica, a igralo se na terenima sa veštačkom travom dimenzija 50 x 35, sa po 7 igrača u ekipi uz trajanje utakmice od 25 minuta. Za najbolje četiri ekipe u svakoj kategoriji obezbeđeni su pehare i medalje.

Takmičenje je bilo međunarodnog karaktera i okupilo je ekipe iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije, a sve epidemiološke mere uredno su poštovane.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close