PALJENJE BADNJAKA u Ćukovcu u porti obnovljene crkve

U selu Ćukovac u opštini Bojnik na Badnje veče biće organizovano paljenje badnjaka u porti crkve Svetog Pantelejmona, koja je obnovljena uz blagoslov tada niškog Vladike Irineja, još 2007. godine.

Radovi na obnovi starog zdanja su uspešno završeni 2012. godine na temeljime stare crkve izgrađene davne 1933. godine.
Foto: Goran Milenković, obnovljen oltar crkve Sveti Pantelejmon u Ćukovcu
Samim obnavljanjem seoske crkve oživelo je ovo malo mesto kraj Bojnika. To je podstaklo i druge dobrotvore da pokrenu različite projekte kako bi selu udahnuli novi život.

“Sve smo postigli veoma uspešnom i dobrom organizacijom svih Ćukovčana koji su bili nesebični i uložili velike donacije. Planiramo nastavak radova na obnovi crkve a u planu je i uređenje crkvišta i izgradnja objekta crkvene parohije gde bi se meštani okupljali praznicima”, kaže za Vidi Srbiju Goran Milenković jedan od pokretača obnove crkve i oživljavanje pomalo zaboravljenjenog sela Ćukovac.

On dodaje i da je upravo njihova obnova seoske crkve podstakla i meštane drugih obližnjih sela da se istom idejom pozabave.

Foto: Goran Milenković, stara crkva
Opština Bojnik je pokrenula projekte sređivanja i obnove ulične rasvete u samom selu, organizovala sanaciju i izgradnju vodovodne mreže kao i revitalizaciju puta od Kosančića ka Ćukovcu.
Foto: Goran Milenković
Ključne reči

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close