Pirotski UVAC: Pogled sa vrha vredi svaki korak dugog pešačenja po kamenitoj stazi (VIDEO)

Pogled koji zaustavlja dah, jak vetar u kosi i prelepa boja Zavojskog jezera…takav je pogled sa Kozijeg kamena, vidikovca koji još nazivaju i PIROTSKI UVAC.

Ako krenete na Staru planinu preko Pirota, “krpljenim” putem na 18 kilometara od Pirota dolazite do prelepog vidikovca Kozji kamen.

Na putu za selo Rsovce, kroz šumski put iz pravca sela Velika Lukanja i Bela dolazite do ovog čarobnog mesta.

“Pešači se četiri kilometra po kamenitoj stazi, malo kroz livade delom kroz šumu, ali kada se stigne na vidikovac svaki korak se isplati. Kada dođete na sam vrh moguće je odmoriti na postavljenim venjacima i stolovima koji su tu smešteni tik uz liticu”, kaže reporter redakcije Vidi Srbiju.

Koziji kamen je jedan od vrhova Vidlič planine i nalazi se na 1.181 m nadmorske visine u delu zvanom Visok.

Ako ste propustili...   Vodopad koji nikada ne presuši: Tupavicu nedeljno poseti na hiljade turista iz cele zemlje (FOTO)

Sa ovog vrha pleni pogled na Zavojsko jezero, gde kao na dlanu predivno izgledaju mali splavovi koji plutaju na tirkizo-zelenoj površini vode.

Ako ste propustili...   Koja mesta vredi posetiti u Pirotu i na Staroj planini? #VidiSrbiju

Meandri Visočice podsećaju na popularni Uvac, na mestu gde se ova reka uliva u jezero. Selo Pakleštica sa crvenim krovovima dodatno lepim čini čitav predeo.

KOZIJI KAMEN: Vidi Srbiju

Sa Kozijeg kamena vide se vrhovi Babin zub i Midžor, dok se na drugu stranu pruža pogled na staroplaninski masiv i vrh Kom.

Neoprostivo je proći ovim krajem, a zaobići ovaj vidikovac.

Uživajte!

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close