SELO GOSTILJE – Zlatiborski turistički biser (VIDEO)

Selo Gostilje sve je popularnije među turistima koji dolaze na Zlatibor. Dobra ponuda sadržaja kao i prirodne lepote ovog kraja svrstavaju ovo malo mesto u prave turističke bisere trenutno najposećenijeg turističkog centra Srbije – Zlatibora.

Gostilje je udaljeno 24 km od turističkog centra Zlatibora. Pruža nezaboravan odmor za sve one koje su željni prirode, odmora ali i dobre hrane.

Ako ste propustili...   Planinarski klub "Tornik" organizovao akciju u predelu manastira Uvac
Foto: TOZ

Na ovoj teritoriji nalazi se i vodopad visok 22 metra, otvoreni bazen sa izvorskom vodom, divno uređen park, pešačke staze, ukusna pastrmka, gostoprimljivi domaćini…i još mnogo toga što turiste u velikom broju dovodi u ovo malo mesto nadomak Zlatibora.

Okolina sela Gostilja pruža idealne uslove za sakupljanje lekovitog bilja, kao i za ribolov, sportski turizam, duge šetnje. Tu svi putevi vode ka jednoj od najatraktivnijih hidroloških vrednosti Zlatibora, Gostiljskom vodopadu.

Voda Gostiljske reke ovde se, uzvodno od njenog ušća u reku Katušnicu, obrušava sa 22 metara visoke krečnjačke litice, formirajući tako jedinstven i impresivan vodopad. Do njega vode uređene pešačke staze, uz koje su postavljena odmorišta sa klupicama, roštilj i dečje igralište.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close