Pogled na TREM i sa njega oduzima dah: Ovako to izgleda U LETU (VIDEO)

Suva planina znatno odudara po svom reljefu i geološkom poreklu od većine planina Srbije, sam vrh Trem sa 1810m izazov je za brojne planinare i turiste koji su spremni da uz nešto truda ispenju stazu dugačku 7 kilometara.

Planinari iz Niša, do vrha Trem izlaze sa Bojaninih voda.

Samo tri planine u Srbiji spadaju u mlade venačne planine, alpskog tipa, na kojima ima puno stena i krečnjaka. Jedna od njih je Suva planina, a ostale dve su Greben, u kanjonu reke Jerme i Veliki krš, u okolini Bora.

“Volim da penjem Trem jer je interesantno kako redom prelazim prvi, drugi i konačno treći vrh. Na svakom koraku pogled je predivan. Nekada vetar pokvari užitak, ali sam pogled na strmu liticu obuzima dah. Pogled sa vrha je čaroban, i na kraju se isplati svaki metar truda”, kaže reporter redakcije Vidi Srbiju Luka Stojković.

Uspon na Trem spada u zahtevnije planinarske poduhvate u Srbiji, izazovan je, dinamičan, zanimljiv, a mnogo toga se odigrava u manje od 10 kilometara trase.

“Puno putujem i obilazim Srbiju poslednjih desetak meseci, ali ono što doživite kada ispenjete Trem je nešto posebno. Bio sam strašno umoran uveče kada smo sišli sa vrha, što dokazuje da je staza teška ali lepota koju smo videli ne može da se ponovi”, kaže Stojković.

Prevoj Devojački grob razdvaja vrhove Sokolov kamen i Trem, prevoj se nalazi na 1318 metara nadmorske visine, sa njega se već vidi i grad Niš.

 

Ako ste propustili...   Reka Vučjanka i njen kanjon "privlače" sve veći broj turista (VIDEO)
Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close