Vodopad koji nikada ne presuši: Tupavicu nedeljno poseti na hiljade turista iz cele zemlje (FOTO)

Vodopad Tupavica, popularan je po svojoj lepoti i brojnim kaskadama koje ga čine jednim od najlepših i najvećih u Srbiji.

Ono što je karakteristično upravo za ovaj vodopad je njegova konstantnost, jer se nikada do danas nije desilo da je ovaj vodopad ostao bez vode. Nekada se količina vode smanji u najtoplijim letnjim danima, ali ovaj vodopad nikada nije presušio ni na kratko.

Do vodopada Tupavica dolazi se iz pravca sela Dojkinci koje ima neki svoj mir i priču, mada ovo selo putnici namernici najviše poznaju po Planinarskom domu sa kojim prestaje asfaltni put, upravo od ovog doma do samog vodopada potrebno je preći 4 kilometara. Može da se ide, i najbolje je pešaka, ali često turisti do vodopada idu automobilom. Nakon renoviranja Planinarskog doma u njemu je moguće prenoćiti a divno uređeno dvorište pruža mnoge mogućnosti za zabavu najmlađih  planinara.

Ako ste propustili...   KADA SE SRBIJA UJEDINI: U Rakiti meštani i aktivisti raskopali cevovod za mini-hidroelektranu

Vodopad Tupavica se nalazi na oko 1050 metara nadmorske visine. Prekrasna priroda, vodopad, čista i hladna voda pada sa visine od oko 15 metara preko stena tamno crvene boje.

 

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close